Category: Drepturile omului

DREAPTA ATENȚIONEAZĂ GUVERNAREA ASUPRA PERICOLULUI CEDĂRILOR EXCESIVE ÎN FAȚA REGIMULUI SEPARATIST DIN STÂNGA NISTRULUI

Comunicat de presă

Partidul unionist Dreapta este îngrijorat de modul în care autoritățile Republicii Moldova poartă negocierile în formatul 5+2, care au redemarat la Berlin în iunie 2016 după doi ani de blocaj. Conform textului protocolului semnat de  Republica Moldova, Ucraina, Rusia, OSCE și autoproclamata administrație de la Tiraspol, Republica Moldova urmează să facă o serie de cedări importante, precum recunoașterea titlurilor de studii eliberate de instituțiile de învățământ din stânga Nistrului și permisiunea de a circula în spațiul UE a autovehiculelor cu plăci de înregistrare din raioanele separatiste.

Dreapta atenționează actuala guvernare a Republicii Moldova despre inadmisibilitatea unor astfel de cedări, fără a obține la rându-i cedări din partea administrației separatiste. Amintim, că libera circulație în zona de securitate sporită a cetățenilor Republicii Moldova continuă să fie obstrucționată, limitată, cu grave încălcări ale drepturilor constituționale ale cetățenilor noștri. Cetățenii Republicii Moldova care locuiesc în zona de securitate sporită, se confruntă  zilnic cu problemele legate de libera circulație, nu au posibilitate să-și vândă mica producție agricolă în piețele din orașele apropiate din stânga Nistrului, le este confiscată producția agricolă și alte obiecte personale de larg consum, pe care le transportă prin frontierele improvizate de regimul separatist de la Tiraspol.

În aceste condiții, Dreapta consideră că orice cedare din partea actualei guvernări în fața regimului separatist din stânga Nistrului reprezintă încă un pas periculos spre transnistrizarea Republicii Moldova și spre o viitoare federalizare a Republicii Moldova, care se va produce  inevitabil, dacă nu se va insista pe schimbarea urgentă a formatului de negocieri cu includerea României ca parte decidentă în format, și transformarea forțelor așa zis ”pacificatoare” rusești într-o misiune cu adevărat internațională, civilă,  sub egida ONU.

Serviciul de presă al partidului unionist DREAPTA, 11.06.2016

DREAPTA condamnă discursul antiunionist, care incită la ură interetnică și violență al fostului ofițer SIS Ion Mahu

COMUNICAT DE PRESĂ

Partidul unionist DREAPTA condamnă comportamentul lui Ion Mahu, conducătorul Consiliului Mișcării Populare „Salvăm Moldova!”,  faţă de acţiunile de promovare a unionismului de către Mişcarea Civică “Tinerii Moldovei”.

Partidul DREAPTA îndeamnă instituţiile de drept să se autosesizeze în cazul declaraţiilor exprimate într-un interviu de presă de către Ion Mahu, care i-a avertizat pe unionişti  că în unele localităţi ale RM, precum e oraşul Bălţi, aceştia “ar putea să o ia la fugă, pentru că nimeni nu-i așteaptă acolo cu astfel de idei”. Partidul DREAPTA consideră că prin declaraţiile sale, Ion Mahu incită la ură interetnică şi violenţă.

Partidul DREAPTA cere în acelaşi timp organelor de drept să asigure buna desfăşurare a acţiunilor Mişcării Civice “Tinerii Moldovei”de popularizare a unionismului în localităţile din Republica Moldova. Partidul DREAPTA susţine activităţile de promovare a reunificării RM cu România, considerându-le acţiuni absolut democratice pentru realizarea dreptului legitim al românilor din stânga Prutului.

 

 

PRIMĂRIA CHIȘINĂU COMITE CRIMĂ ÎMPOTRIVA COPIILOR MINORI ȘI ÎNCALCĂ DREPTUL LOR LA EDUCAȚIE

Un grup de părinți ai elevilor claselor primare de la liceul ”Miguel de Cervantes” m-au contactat pentru a se plânge de nedreptatea care e pe cale de a fi săvârșită împotriva a circa 500 copii din cele 16 clase primare, care studiază la liceul respectiv. Anul trecut Consiliul municipal Chișinău a vota o decizie prin care clasele primare de la liceul ”Cervantes” trebuie strămutate la liceul rus ”Kiril și Metodiu” cu scopul de a deschide o grădiniță de copii în corpusul claselor primare. Primăria nu a asigurat reparația infrastructurii respective la liceul ”Kiril și Metodiu”, dar acum, umblă eternissima șefă a direcției de învățământ a primăriei Chișinău  madam Nagnibeda și se ocupă cu demagogia, promițând părinților că primaria va aloca bani în cele 8 clase de la ”Kiril și Metodiu” pentru reparație etc.

Madam Nagnibeda! Dom Primar pro-român de Chișinău! Businessman-ilor din Consiliul municipal, părinți de copii pe care frecventează școli private! Să vă fie rușine pentru astfel de decizie! În calitate de membru onorific pe viață al APCE mă indignează orice încălcare a drepturilor omului aici în RM! Voi, acești vulturi avizi de bani și terenuri, voi care ați transformat Chișinăul într-o găinărie de gherete insalubre, cu trotuare scâlciate încă de pe timpul sovietic, voi,  ”aleși” ai poporului din administrația publică locală! Cum vi se ridică mâna să votați, mizerabililor, astfel de decizii! Părinții au investit în reparații și amenajări toți acești ani, mâinile grijulii ale profesoarelor au creat condiții armonioase de studii în spațiile elevilor din clasele primare! Acești copii sunt îndrăgostiți de limba spaniolă! Sunt copilași care se află abia la începuturile parcursului școlar! Unde mai pui că, de fapt, surse demne de încredere m-au informat că acest corpus al claselor primare va destinat unui proiect de școală privată, cu atât mai mult că în spatele corpusului se întinde și un teren de un hectar!!!!

ÎN PLINĂ CAMPANIE ELECTORALĂ PENTRU PRIMĂRIA CHIȘINĂU, DE FRICĂ SĂ NU MAI POATĂ HOȚI, ACTUALA COMPONENȚĂ A  PRIMĂRIEI VREA SĂ PUNĂ MÂNA PE UN HECTAR DE PĂMÂNT ȘI UN CORPUS DE STUDII A UNOR COPILAȘI NEVIONOVAȚI!!!!

Este un adevărat raider împotriva  a ceea ce avem mai scump – copiii noștri!

Cei care vor comite această crimă, nu sunt nici părinți, nici gospodari, nici foști elevi (au făcut școala prin coridoare și tufari), sunt niște hrăpăreți mizerabili, care din administrația locală au făcut surse inepuizabile pentru îmbogățirea personală!!!!

Fac apel către toate mediile de bună credință, către Ambasada Spaniei la București,  pentri a interveni și a nu permite această crimă împotriva dreptului la educație a copiilor din clasele primare de la Liceul ”Miguel de Cervantes” din Chișinău.

Luni, 11 mai, la ora 8, părinții elevilor nedreptățiți vor veni în fața primăriei pentru a apăra drepturile copiilor lor. Este ultima șansă de a opri debandada cu furturi de terenuri din municipiu, debandadă care acum se extinde asupra instituțiilor de învățământ.

 

Vai de capul administrației publice din Chișinău! Rușine!!!!!

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén