STIMATĂ REDACȚIE UNIMEDIA – CE MAI E ȘI CU ”PERLA ZILEI” SAU CÂT COSTĂ DEZINFORMAREA PRIN MANIPULARE?

Posted by on

Am vrut doar să fac o precizare referitor la așa zisa ”perlă a zilei”, pe care, stimată redacție Unimedia, o afișați pe portalul Dstră de la mijlocul lunii iulie încoace. Ați vizionat emisiunea ”Replica” de la Prime TV din 14 iulie 2013?  (Vezi AICI EMISIUNEA) Ați selecționat secvența în care mă pronunț asupra salariului de deputat? Vă informez că fraza pe care am pronunțat-o a fost următoarea:  ”Atunci când un coleg parlamentar dintr-un stat membru UE mă întreabă care este  salariul de deputat în RM, îmi este rușine să daudetalii, nu poți să paradezi cu cifre modeste…”.

Și atunci mă întreb – unde este limita între un jurnalism profesionist și simpla dezinformare (voită, desigur). Vă sfătui, stimați gestionari ai portalului Unimedia, decidenți de ”perle ale zilei”, să faceți deosebire între sofisme și silogisme. De exemplu, dacă vom examina următoarele raționamente: În RM unele mass-media sunt venale. Unimedia este o mass-media electronică. – Putem obține sofismul: Unimedia este venală. Dar eu nu fac acest lucru!

Nu mai spun că doar în rezultatul acestei manipulări am fost ”bombardată” de mesaje injurioase, pe care, cu siguranță – Nu le merit….

Stimată redacție Unimedia! Nu încerc sa dau sfaturi presei, dar, vă amintesc, că eu, în calitatea mea de cetățean, am dreptul la exprimare. Considerați că a fost o simplă  replică la ”Perla” Dstră, s-au cam îndesit istoriile cu  perlele în raport cu umila mea persoană, nu de alta, dar nu au nimic sărmanele perle, mai ales când sunt niște simple imitații…