DREAPTA CĂTRE IGOR DODON: LĂSAȚI ÎN PACE UNIONISMUL ȘI UNIONIȘTII! 

Posted by on
DREAPTA CĂTRE IGOR DODON: LĂSAȚI ÎN PACE UNIONISMUL ȘI UNIONIȘTII! 

Conferință de presă

Partidul unionist Dreapta nu l-a susținut pe Igor Dodon în campania pentru prezidențiale. Totuși, majoritatea cetățenilor, care s-au prezentat la urnele de vot la 13 noiembrie 2016 i-au acordat votul socialistului Igor Dodon, mandatul lui fiind validat recent de Curtea Constituțională.  Respectând principiul democrației electorale, partidul unionist Dreapta ia act de validarea mandatului de președinte al Republicii Moldova, acordat lui Igor Dodon pentru următorii patru ani, chiar dacă Dreapta dezaprobă programul electoral al lui Igor Dodon.

Dreapta urmărește cu îngrijorare declarațiile belicoase ale președintelui Republicii Moldova Igor Dodon în adresa unioniștilor. Intenția lui Igor Dodon de a interzice unionismul – cel mai vertical și mai corect curent politic din Republica Moldova,  este o sfidare crasă a istoriei acestei palme de pământ pe nume Republica Moldova. Revenirea la sursa noastră – la trupul Țării-Mame România – este năzuința firească a tuturor românilor din stânga Prutului. Cine mai bine decât chiar fii lui Igor Dodon, elevi la liceul unionist ”Prometeu”, l-ar putea lumina în acest sens. A interzice unionismul și a persecuta pe unioniști înseamnă a reveni la comportamentul stalinist de tristă pomină, în rezultatul căruia sute de mii de oameni din Basarabia au fost înfometați, deportați și uciși în beciurile NKVD-ului în timpul ocupației sovietice. Domnule Igor Dodon, nu vă luați de unionism și de unioniști, căci riscați să vină roata istoriei peste dumneavoastră și să vă strivească din lipsa cunoașterii rădăcinilor autentice, din lipsa conștientizării identității strămoșilor dumneavoastră, pe care o ignorați sau vă prefaceți că o ignorați, cu atâta iscusință și servilitate față de ursul estic.

Domnule Igor Dodon, v-ați răstit cu un ton războinic la adresa lui Traian Băsescu, cetățean al Republicii Moldova. Vă amintim că Republica Moldova este pământ istoric românesc, și pe acest pământ locuiesc circa 800 000 de oameni care au cetățenia României.  Cetățenii Republicii Moldova, cu pașapoarte românești, sunt împrăștiați prin lume, pentru a-și hrăni familiile și a trimite bani în Republica Moldova, la depopularea și sărăcirea căreia ați contribuit inclusiv dumneavoastră în anii de tristă pomină a guvernării comuniste.  Dumneavoastră, Domnule Igor Dodon, ar trebui nu să-i retrageți cetățenia lui Traian Băsescu, ci să-i adresați mulțumiri pentru facilitarea procesului de obținere a cetățeniei române de către locuitorii Republicii Moldova (inclusiv colegii dumneavoastră de partid au beneficiat cu multă bucurie de acest privilegiu!) – fapt care a menținut și menține  în viață din punct de vedere economic acest stat.

Ați făcut din separatism un adevărat stindard – vă afișați nestingherit, ba chiar încurajați simpatiile față de aspirațiile separatiste ale găgăuzilor și celor din stânga Nistrului. De altfel, anume lor de datorați victoria în alegerile prezidențiale. De aceea vă înverșunați în realizarea federalizării Republicii Moldova. Dreapta vă cheamă la calm, Domnule Dodon, vânzătorii de neam și de pământ strămoșesc au fost și mereu vor fi blamați de istorie și posteritate. A propos, istoria românilor este cea pe care o studiază copiii dumneavoastră la liceul unionist Prometeu. Este bine când copiii își depășesc părinții, păcat că se întâmplă în cazul dumneavoastră cu câteva generații mai târziu, dar mai bine mai târziu decât niciodată.

Domnule Igor Dodon, Dreapta vă îndeamnă să adoptați un comportament adecvat în raport cu cetățenii Republici Moldova, să lăsați populismul la o parte, nu uitați, măcar în calitatea dumneavoastră de mare bisericos ortodox, că populismul este deșertăciunea deșertăciunilor, iar Sfânta Scriptură ne învață ”să nu furăm și să nu mărturisim strâmb împotriva aproapelui nostru”. Mai spune Sfânta Scriptură să nu ne facem idoli – iar dumneavoastră, Domnule Igor Dodon, ați cam încălcat acest precept – ați făcut idoli din lideri politici și fețe bisericești din est și v-ați întrecut în a-i glorifica.

În aceste condiții, Domnule Igor Dodon, vă îndemnăm să reveniți la treburile lumești din cetate, să vă concentrați pe lucruri utile oamenilor și societății în ansamblu. Aveți ce face – teren de muncă există pentru lupta împotriva corupției, pentru securitatea economică și socială a cetățenilor, pentru promovarea integrități și meritocrației în instituțiile statului.

Vă îndemnăm, Domnule Igor Dodon, să dați ascultare unioniștilor – cea mai trează și mai rațională voce politică din Republica Moldova!

 

Partidul unionist DREAPTA, 16.12.2016