AM DAT START COAGULĂRII FORȚELOR POLITICE UNIONISTE DIN REPUBLICA MOLDOVA – CONGRESUL EXTRAORDINAR AL PARTIDULUI UNIONIST DREAPTA, 11 IUNIE 2017

Posted by on
AM DAT START COAGULĂRII FORȚELOR POLITICE UNIONISTE DIN REPUBLICA MOLDOVA – CONGRESUL EXTRAORDINAR AL PARTIDULUI UNIONIST DREAPTA, 11 IUNIE 2017

18199368_218706118626028_310556634720249925_n

Comunicat de presă

Partidul Politic ”DREAPTA” a convocat un Congres Extraordinar în data de 11 iunie 2017. În cadrul acestui for statutar, delegații prezenți au luat act de demisia din funcția de Președinte al Partidului Politic ”DREAPTA” a Doamnei Ana Guțu. În urma acestei decizii, în funcția de președinte executiv a fost ales Domnul Anatol Șalaru, iar în funcția de Prim-vicepreședinte a fost aleasă Dna Ana Guțu. Congresul a operat modificări la statutul partidului și s-a decis modificarea denumirii Partidului Politic ”DREAPTA” în ”Partidul Unității Naționale” (PUN). Aceste hotărâri adoptate în cadrul Congresului sunt urmare a negocierilor cu grupul de inițiativă al Partidului Unității Naționale și reprezentanții partidului unionist ”DREAPTA”. Deciziile mai sus prezentate, au avut la bază evitarea birocrației și necesitatea reunificării mișcării unioniste din Republica Moldova.

***

În discursul său Ana Guțu a menționat în ordine cronologică acțiunile politice, organizate de partidul unionist Dreapta de la 5 septembrie 2015 până în prezent:

  1. Fortificarea partidului Dreapta atât pe interior, cât și pe exterior. Vizite în teritoriu – în localitățile din RM, crearea organizațiilor primare, întâlniri cu cetățenii.
  2. Fondarea Guvernului din umbră – proiectul roghtgov.eu. Guvernul s-a întrunit în ședință plenară a Chișinău, are site.
  3. Vizite repetate în instituțiile europene, Senatul Franței, Parlamentul României (Congresul Românilor de Pretutindeni), Parlamentul European, Fundații și asociații europene (Bruxelles), vizită peste ocean – Departamentul de Stat, Consiliul Atlantic, Fundații și Agenții americane. Vizită la Montreal, Canada.
  4. Crearea grupurilor de susținători ai partidului în capitalele europene – proiect lansat de Dorin Dușciac – au fost create grupuri de susținători la Roma, Milano, Bologna, Madrid, Lisabona, Barcelona, Paris, Geneva, New York, Washington, Chicago, Seattle, Toronto, Montreal, Ottawa.
  5. Participarea la campania de alegeri prezidențiale – a fost o campanie rezonabilă, corectă. Campania a demonstrat capacitatea echipei de a se mobiliza. Efectul principal – au fost întâlnirile cu cetățenii în teritoriu și promovarea mesajului unionist.
  6. Partidul a fost foarte activ în luarea de atitudini față de evenimentele politice din RM, din regiune și din lume. Partidul a organizat conferințe de presă, a difuzat cu regularitate comunicate de presă, a organizat și participat activ la manifestări comemorative, marșuri, depuneri de flori, legate de datele istorice ale națiunii române.
  7. Partidul a depus darea de seamă financiară în termene utile, la 15 ianuarie 2017 și este la zi cu documentele financiare și evidența contabilă.

În același timp, Ana Guțu a menționat că Dreapta a pledat mereu pentru fortificarea polului unionist din RM, și, în perspectiva alegerilor parlamentare din 2018 această unificare trebuie să înceapă de la partidul politic Dreapta, care a dat dovadă de maturitate și a decis să fuzioneze cu echipa Partidului Unității Naționale în baza platformei sale juridice.

Partidul Unității Naționale va organiza în scurt timp un alt congres, la care vor fi luate decizii importante pentru destinul Republicii Moldova și pentru apropierea Unirii Republicii Moldova cu România.

20170611_115644