ANA GUŢU A FOST ALEASĂ PREŞEDINTA COMISIEI CULTURĂ, ŞTIINŢĂ, EDUCAŢIE ŞI MASS-MEDIA, APCE

image

Astăzi a demarat sesiunea APCE care işi va ţine lucrările pe parcursul acestei săptămâni. Sesiunea este importantă prin alegerile noului preşedinte al APCE. In conformitate cu acordul încheiat între grupurile politice anul acesta preşedinţia revine grupului politic ALDE.  Astfel, în pofida contestării acordului de către liderul EDG Bob Walter, care şi-a înaintat candidatura pe cont propriu, alegerea în caliate de preşedinte APCE a fost câştigată de Anne Brasseur,  până recent preşedinta grupului politic ALDE.  Anne Brasseur a câştigat alegerile din primul tur de scrutin. În dimineaţa acestei zile au avut loc de asemenea alegerile noului preşedinte al grupului politic ALDE, in calitate de preşedinte a fost ales liberalul din Spania Jordi Xucla y Costa. În conformitate cu algoritmul acordului politic grupului ALDE i-a revenit preşedinţia Comisiei Cultură, Ştiinţă, Educaţie şi Mass-media.

Ana Guţu a fost propusă de grupul politic ALDE în calitate de candidat pentru ocuparea acestei funcţii.  Grupul politic ALDE, întrunit cu o largă participare, 62 membri, inclusiv supleanţi, au agreat în unanimitate candidatura doamnei Ana Guţu,  astfel, în şedinţa plenară APCE de azi, Ana Guţu a fost aleasă în calitate de preşedintă a Comisiei Cultură,  Ştiinţă, Educaţie şi Mass-media.

Este pentru prima dată când un membru APCE din Republica Moldova va ocupa funcţia de preşedinte a unei comisii APCE.

Din partea Partidului Liberal Reformator la sesiunea APCE din 27-31 ianuarie participa Ana Gutu si Anatol Arhire.

 

2 thoughts on “ANA GUŢU A FOST ALEASĂ PREŞEDINTA COMISIEI CULTURĂ, ŞTIINŢĂ, EDUCAŢIE ŞI MASS-MEDIA, APCE

  1. Dna Gutu,

    Dstinctia cu ,,Steaua” consider ca este cu adevarat iesita din comun. Nu oricui ii dat in viata sa primeasca asa mare onoare! Meritati acesta inalta apreciere dvoastra dar si mama, care va educat in acest spirit!
    In noua postura, cu siguranta veti ajunge sa ne incintati si sa obtineti o noua stea straluicitoare! Sa auzim numai de realizari laudative!

Comments are closed.