SEMINAR MOLDO-SPANIOL LA ULIM. SEMINARIO MOLDO-ESPAÑOL A CHISINAU.

Posted by on

IMG_0486 IMG_0506

SEMINARUL INTERNAŢIONAL SPANIA – REPUBLICA MOLDOVA:

DOUĂ FRONTIERE ALE LATINITĂŢII

PARTEA  II

PANORAMA ACTUALĂ A CULTURII SPANIOLE

CHIŞINĂU, UNIVERSITATEA LIBERRĂ INTERNAŢIONALĂ DIN MOLDOVA, SALA SENATULUI, 14-16  SEPTEMBRIE   2010

Seminarul Internaţional Spania-Republica Moldova este un proiect, care a luat naştere dintr-o colaborare între Universitatea Liberă Internaţională din Moldova şi Societatea Regală Menéndez Pelayo, în calitatea sa de catedră a Universităţii Internaţionale Menéndez Pelayo. Prima parte a Seminarului  a avut loc între 11 şi 15 mai 2010, în Santander, Spania. A fost consacrată istoriei, culturii şi economiei Moldovei. A doua parte a seminarului hispano-moldav e consacrată culturii şi filozofiei spaniole, şi reprezintă o continuare a discuţiilor pasionante care au început în Santander.

La seminar au participat în calitate de oaspeţi de onoare Ramon Emilio Mandado Gutierrez, Preşedintele Societăţii Regale Menendez Pelayo din Santander, Spania, profesor la Universitatea Complutense, Madrid; Petre Roman, ex-prim-ministrul României, membru al Academiei Române,  soaniol de origine pe linia mamei sale; Ramon Teja Casuso, profesor la Universitatea din Cantabria;  Angel Trujillano del Moral, doctor, inginer la primăria oraşului Santander.

La ceremonia de inaugurare a seminarului a participat şi Primarul de Chişinău, Domnul Dorin Chirtoacă, care a fost salutat din partea Primarului de Santander de către Domnul Ramon Mandado.

La 16 septembrie rectoratul ULIM în numele Senatului au înmânat Ordinul ULIM şi Diplomele de Profesori de Onoare ai ULIM Domnului Ramon Mandado şi Domnului Petre Roman.

El seminario cultural España – Republica Moldavia es un proyecto que nació de una colaboración entre la Universidad Libre Internacional de Moldavia y la Real Sociedad Menéndez Pelayo de Santander. La primera parte del seminario fue organizada el 11-15 mayo 2010 en Santander, España.  Fue consagrada a la historia,  la cultura y la economía de Moldavia.  La segunda parte del seminario hispano-moldavo esta consagrada a la cultura y la filosofía española y viene continuar las discusiones apasionantes que empezaron en Santander.

Programul seminarului (Ro)

Programa del seminario (Es)

IMG_0440 IMG_0535 IMG_0554