PREŞEDINTELE ROMÂNIEI TRAIAN BĂSESCU A ŢINUT UN DISCURS LA SESIUNEA APCE

Posted by on

IMG_0970 IMG_0974

Astăzi, 27 ianuarie, în cadrul şedinţei plenare APCE preşedintele României Excelenţa Sa Domnul Traian Băsescu a ţinut un discurs în faţa parlamentarilor APCE. Deputaţii au avut posibilitatea să-i adreseze întrebări. În calitatea sa de  şefă a Delegaţiei RM la APCE Ana Guţu i-a mulţumit preşedintelui Traina Băsescu pentru susţinerea necondiţionată şi constantă pe care o acordă România Republicii Moldova în aspiraţiile sale pro-europene. Din partea  grupului politic  ALDE Ana Guţu i-a adresat utmătoarea întrebare: care sunt şansele reale ca Republica Moldova, cel mai mic stat din Parteneriatul Estic, ce se află timp de 15 ani în proces de monitorizare  APCE, să fie inclus în pahetul Balcanilor de Vest pentru următorul val de extindere a UE?

Alte întrebări adresate Domnului Traian Băsescu au vizat problema minorităţilor ungare, problema posibilei uniri a Republicii Moldova cu România (adresată de un un deputat rus), problema nerecunoaşterii de către România a identităţii moldoveneşti (adresată de deputatul Grigore Petrenco), problema romilor (adresată de un deputat francez).

Astăzi, pe marginea dezbaterii de urgenţă cu privire la situaţia din Tunisia Ana Guţu a ţinut un discurs în numele grupului politic ALDE.

Discours Tunisie (FR)/Vezi AICI

Discurs Tunisia (RO)