APCE A VOTAT ÎN ŞEDINŢA PLENARĂ AMENDAMENTELE INIŢIATE DE DOAMNA ANA GUŢU

Posted by on

41087_1023062011165 photo deleg.RM APCE 1

Azi în şedinţa plenară APCE a fost discutat raportul “Evoluţia procedurii de monitorizare iunie 2010 – mai 2011”. O serie de amendamente, 8 la număr, au fost iniţiate de Ana Guţu, ele vizează racordarea unor prevederi din proiectul de rezoluţie la situaţiapolitică  obiectivă creată în RM. Deputatul Grigore Petrenco a pledat împotriva amendamentelor. Din păcate nu au fost adoptate 2 amendamente care vizează recomandarea de a stopa boicotul de către PCRM a şedinţeşlor parlamentului şi a procesului de soluţionare a crizei instituţionale şi un amendament care viza observaţia în adresa RM în ceea ce priveşte lipsa controlului parlamentar asupra guvernului.

Tot azi în cadrul discuţiilor pe marginea raportului “Necesitatea iniţierii unei Convenţii pentru drepturile tinerilor” Vice-Preşedintele APCE Ana Guţu a luat cuvântul în numele grupului politic ALDE.

Vezi AICI AMENDAMENTELE PROPUSE DE ANA GUŢU (FR) /VEZI AICI VIDEO la proiectul rezoluţiei pe marginea raportului “Evoluţia procedurii de monitorizare iunie 2010 – mai 2011”.

Vezi ICI LE DISCOURS SUR LE SUJET DU RAPPORT “VERS UNE CONVENTION CADRE EUROPEENNE RELATIVE AUX DROITS DE L’HOMME” (FR) 24.06.2011 /VEZI AICI VIDEO

Vezi AICI DISCURSUL PE MARGINEA RAPORTULUI “NECESITATEA DE A SEMNA O CONVENŢIE CADRU A DREPTURILOR TINERILOR” (RO) 24.06.2011