SESIUNEA DE IARNĂ APCE 23-27 IANUARIE 2012

Posted by on

41314_18 IMG_0012

Vezi AICI reportaj TV Neo-Dacii cu Ana Guţu despre bilanţul sesiunii de iarnă APCE

Vezi aici ştirea publicată în cotidianul Timpul

La 26 ianuarie în cadrul dezbaterii de actualitate pe marginea alegerilor din Rusia Ana Guţu a ţinut un discurs cu referire la deschiderea ilegală a birourilor de vot în regiunea secesionistă Transnistria:

Vezi  AICI DISCURSUL ÎN LIMBA FRANCEZĂ/Vezi aici înregistrarea video a discursului

Vezi AICI DISCURSUL ÎN LIMBA ROMÂNĂ

Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei Thomas Hammarberg a prezentat raportu său de activitateși a răspuns la întrebările dputaților APCE. /Vezi aici video – întrebarea Anei Gutu și răspunsul lui Thomas Hammarberg

La sesiunea de iarnă APCE din 23-27 ianuarie Ana Guţu a fost iniţiatoarea unei declaraţii scrise pe problema înlocuirii actualului format de forţe pacificatoare din regiunea secesionistă aşa zisa Transnistrie  cu o misiune pacificatoare civilă internaţională.

Vezi cine a semnat această declaraţie  AICI

Vezi AICI versiunea franceză a  declaraţiei.

Vezi  AICI versiunea engleză a declaraţiei.

În calitate de președinte APCE a fost ales Jean-Claude Mignon, reprezentantul Franței la APCE. La sesiunea din ianuarie au fost invitate petsonalități eminente ale vieții politice internaționale precum David Cameron, Premierul Marii Britanii, Tarja Halonen, Președinta Finlandei, Michele Bachelet, fosta Președintă a Chile, Grigol Vashadze, Ministrul de externe al Georgiei.

IMG_1915 IMG_1920 IMG_1925

La 24 ianuarie Ana Guţu a luat cuvântul pe marginea raportului “Dreptul fiecăruia de a participa la viaţa culturală”.

Vezi  AICI discursul în limba franceză /AICI înregistrarea video a discursului

Vezi AICI discursul tradus în limba română

La 24 ianuarie delegaţia parlamentului RM a avut o reuniune de lucru cu raportorii APCE pentru RM Doamna Liz Christoffersen şi Domnul Piotr Wach. În cadrtul reuniunii membrii delegaţiei au pus la curenmt raportorii cu situaţia politică din RM şi intenţiile AIE de a organiza un referendum constituţional.