ȘEDINȚA COMISIEI CULTURĂ APCE, PARIS, FRANȚA

Posted by on

image Ana Gutu 1

La 11 martie la Paris a avut loc ședința Comisiei Cultură, Știință, Educație și Media. Ședința trebuia să aibă loc la Moscova, dar din cauza situațiai din Ucraina și votului Consiliului Federației Ruse, reuniunea a fost mutată la Paris. Agenda reuniunii a conținut examinarea, adoptarea proiectelor de rezoluții și recomandare pe marginea rapoartelor ”Buna guvernanță și calitatea învățământului”, ”Ameliorarea protecției și securității utilizatorilor în spațiul cibernetic”, ”Identitatea și diversitatea în sânul societăților interculturale”, ”Violența în media și influența ei asupra copiilor”. Membrii comisiei au examinat de asemenea opinia Comisiei referitor la rezultatul reformei APCE.

Delegația Rusiei nu a participat la reuniunea Comisiei, lipsa acesteia fiind interpretată ca un boicot la transferarea reuniunii Comisiei de la Moscova la Paris.

De curând Ana Guțu a semnat o moțiune prin care, în virtutea situației de criză din Ucraina, create din cauza Federației Ruse, se propune ca mebrii delegației ruse la APCE să fie lipsiți de dreptul de vot în cadrul sesiunii plenare.