ANALISTUL V.CIBOTARU: ”AM DREPTUL SĂ SPUN MINCIUNI”

Posted by on

La emisiunea Fabrika din 21 martie 2014  pe teme de securitate au participat doi analiști politici – Roman Mihăeș și Viorel Cibotaru. Și cum să nu vină vorba despre candidatul la funcția de ministru al apărării? Au curs multiple  ”sfaturi” , care au vizat direct non-agrearea de către acești  doi analiști a candidaturii lui Vitalie Catană la funcția de ministru al apărării, opinii, de altfel,  exprimate în unisonul campaniei de denigrare publică a lui Vitalie Catană.

Mai mult, analiștii au învinuit Partidul Liberal Reformator   de faptul că ”ne cramponăm” de candidatura lui Vitalie Catană și punem, vezi Doamne, țara în pericol. În pauză l-am întrebat pe Viorel Cibotaru, de ce a mințit la emisiunea Alb și Negru de pe portalul de știri Unimedia, spunând că Vitalie Catană nu a făcut serviciul militar, împestrițând această minciună sfruntată cu alte pseudoargumente: nu a lucrat manager, nu e militar, nu are studii în domeniu etc.etc. După emisiunea ”Fabrika”, Viorel , Cibotaru, în prezența deputaților Valeriu Ghilețchi și Valentina Stratan mi-a dat un răsouns care m-a lăsat mască: ”Eu am dreptul să spun micniuni”. Am crezut că omul exagerează, ”Cum, aveți dreptul să spuneți minciuni?”        – zic eu.  ”Da!” – repetă el cu fermitate.

Stimate  Domnule Cibotaru, Dumneavoastră, mare analist politic, specialist în securitate, poate chiar securist cu acte în regulă (așa se zvonește prin târg), AVEȚI dreptul să mințiți? Păi da în baza căror competențe ați declarat că ați accepta funcția de ministru al apărării? Competențe de analize politice și opinii exprimate la comandă? Poate ar fi cazul să spuneți public, tuturor, unde ați dispărut timp de 8 luni de zile după schimbarea puterii la Chișinău în 2009? Să nu credeți că lumea a uitat de ”analizele” dstra ”obiective” din perioada guvernării comuniste, când îi cântați osanalae lui Voronin și partidului său. Se vede că ați preferat să rămâneți în expectativă ca să luați decizia de partea cui să treceți. Sunteți omul, care e mereu de partea puterii, mai bine zis, a celui mai puternic, deci a celui mai bogat, această transpare cu ușurință  din așa zisele ”analize”, prin care nu rezistați ispitei de a cânta  osanale anumitui lider, și, cu siguranță, efectuați  la comandă ”crearea de opinii”.

Vă îndemn, spuneți minciuni, domnule Cibotaru!  în ochii mei și ai altor oameni cu discernămâmt, opiniile exprimate de dstră nu merită atenție, sunt împestrițate de ranchiună și denotă o frustrare ireparabilă. Oricum, nu mai spuneți că vreți să fiți ministru al apărării, e penibil, pentru această există un set de diligențe ce trebuie realizate: deveniți membru al partidului pe care îl serviți, câștigați alegerile, negociați funcția și înscăunați-vă ministru. A propos, ministerul apărării nu este râvnit de partidul pentru care lucrați, domnule Cibotaru. Până atunci – cred ca e mai comod să vă primiți  simbria pentru minciunile debitate în spațiul public. Nu purtați nici responsabilitate,și  nici nu trageți în plug….