ALO, PROCURATURA? ÎL CUNOAȘTEȚI PE FORMUZAL? DA PE MARKEL? DA DE GARBUZ AȚI AUZIT?

Posted by on

PAMFLET

Nu îmi imaginez, cum într-un stat, care e pe cale de a semna Acordul de Asociere – document politico-juridic, ce își propune să fortifice primordialitatea legii în societatea noastră democratică,   instituțiile abilitate pot trece cu vederea comportamentul politic al unor pretinși lideri, dar de fapt, indivizi corupți de serviciile secrete ale Rusiei, care indivizi au sarcina de a destabiliza regimul constituțional al RM.

***

Cel mai mare pe toată Bășcănia găgăuză,  Formuzal, un fsb-ist ordinar în serviciul lui Putin, prieten cu toți separatiștii posibili și imposibili din Europa și nu doar, se vârcolește de câțiva ani și tot dă motive să-i fie intentat un dosar penal – iar cucoana procuratură se face a nu auzi! Ba nu-i place bașcanului examenul de limbă română la bac, ba organizează referendum ilegal pe bani rusești, ba amenință cu ”detașarea” UTAG  din componența RM după semnarea Acordului de Asociere la UE (dar unde își imaginează ca va pleca încă nu a declarat). Iar autoritățile competente tac îngăduitor! Vorba aia din publicitate (parafrazând): Formuzal ”poate face orice! Poate să ude (urineze) chiar și canapeaua!”. Mai nou, bașcanul, cel cu copii aranjați prin europe, australii și americi (că dă mă rog – Magadanul nu e pentru descendenții unui ditamai distins bașcan!), uite că s-a înhăitat cu alt extremist-fundamentalist – popa Markel, un slujitor al diavolului moscălesc, asupra căruia nu mai poate influența nici mitropolitul Moldovei (al unei treimi de fapt din Moldova istorică). Că doar știm cu toții –  popa Markel a devenit proverbial în RM – el e cu blestemul, el e cu agitația politică – numai credință nu e cu dânsul. Mai nou – s-a înhăitat cu bașcanul și trudesc de zor împotriva statului, care stat, unuia i-a dat bășcănie, altuia biserică și turmă. Pai dacă  moscalul dă bine cu banul! Republica Moldova îi suportă, de ce nu și-ar face de cap? Vorba buhăită despre vițelul șmecher și fundul acomodat în două luntre!

Și ca să nu se consume partida în doi, că nu le-ar sta bine să dea dovadă de ne respect pentru faimoasa vorbă moscălească ”soobrazim na troih”, bașcanul cu șosete inscripționate și popa cel mai starșoi pe Bălți – l-au înhămat la ”troika” separatistă, plătită generos de serviciile moscălești, pe un Garbuz rătăcit. Garbuz acesta are un nume mutant, deoarece a substituit   consoana ”h” din numele său (x – pe rusește), probabil genat de  respectiva consoană, care pe timpurile sovietice era prezentă pe toate gardurile  – era  litera inițială a cuvântului, devenit expresia supremă a culturii sovietice de venetic alcoolizat.  Păi uite că acest harbuz cu ”h” sonorizat, cică visează în demența sa de învățător degenerat de geografie la ”Moldova mare”! Un fel de ”globul Moldovei”, în care s-ar ”grăi moldovenești”, ”s-ar vinde di tăti, și vodkă și katleti”.

Frumoasă troikă! De toată admirația! Iar cel mai mare admirator al ei este procuratura noastră! Alo! Procuratura? Îl cunoașteți pe Formuzal? Da pe Markel? Da pe Harbuz, pardon, Garbuz? Ați consultat art.32 și 54 din Constituție?  Că dă mă rog, nu e treaba mea, un biet  deputat, ce nu are dreptul să facă ingerință în activitatea instituțiilor de drept (parcă așa mi-a răspuns cineva de la CSM) să vă dau lecție de profesionalism….Troika Formuzal, Markel, Garbuz arde în zbucium separatist, da procuratura se piaptănă…

Vezi AICI DEMERSUL PUBLIC  pe numele procurorului general