ÎNTREVEDERE CU PETRAS AUSTREVICIUS, RAPORTORUL PARLAMENTULUI EUROPEAN PENTRU IMPLEMENTAREA ACORDULUI DE ASOCIERE A RM LA UE

Posted by on

20140913_135016

La 13 septembrie, Ana Guțu, președinta Comisiei Politică Externă și Integrare Europeană, co-președinta Partidului Liberal Reformator a avut o întrevedere cu Petras Austrevicius, deputat în Parlamentul European, raportor pentru implementarea Acordului de Asociere a RM la UE. La întrevedere a participat și Dorin Dușciac, viceministrul Mediului, vicepreședintele Partidului Liberal Reformator. În cadrul întrevederii liberalul Petras Austrevicius a menționat importanța ratificării de către Parlamentul European a Acordului de Asociere a RM la UE, a asigurat colegii liberal-reformatori de sprijinul concertat al forțelor majoritare din Parlamentul European, chiar dacă și-a exprimat îngrijorarea sa referitor la votul negativ care vine din partea stângii extreme și dreptei extreme din Parlamentul European.  Termenul prognozat pentru ratificarea de Parlamentul European  a Acordului de Asociere a RM la UE este luna octombrie acestui an.

Petras Austrevicius s-a arătat interesat de situația politică din RM înainte de alegerile parlamentare și posibilele coaliții post-electorale. Colegii liberal- reformatori Ana Guțu și Dorin Dușciac au dat asigurări că vor pleda nu doar pentru păstrarea ritmului de integrare europeană, ci și pentru o accelerare a acestuia, referindu-se la aplicarea prevederilor Acordului de Asociere în condițiile unei stabilități politice, fapt ce va deveni subiect de campanie a PLR.