GEORGIA ȘI REPUBLICA MOLDOVA ÎMPREUNĂ PENTRU INTEGRAREA EUROPEANĂ

Posted by on

foto 7 foto 8

La 16 septembrie președinta Comisiei politică externă și integrare  europeană, deputat liberal reformator,a avut o întrevedere cu viceministra afacerilor externe a Georgiei,  Tamar Beruchashvili. În cadrul discuțiilor oficialul georgian a discutat despre obiectivele comune ale Georgiei și Republicii Moldova din perspectiva parcursului european al ambelor țări. Ana Guțu a propus ca în cadrul viitorului summit al Parteneriatului Estic, care va avea loc în luna mai 2015 la Riga, Letonia, cele trei țări ale PE – Ucraina, Republica Moldova și Georgia, să convină asupra unui noi format de cooperare interparlamentară între cele trei state, cu participarea membrilor Parlamentului European, substituind astfel formatul ce a existat până acum – EUROEST.

Această inițiativă vine în contextul detașării celor trei țări – Ucraina, Republica Moldova și Georgia de Belarus, Armenia și Azerbaijan, în materie de avansare pe calea integrării europene.

Tamar Beruchashvili a exprimat încrederea în victoria forțelor pro-europene în alegerile parlamentare care se apropie și a asigurat de toată susținerea și solidaritatea pe care o vor manifesta autoritățile georgiene pentru noi colaborări bilaterale între parlamentele ambelor state.