PRIMUL CONGRES AL DIASPOREI UNIONISTE, PALATUL PARLAMENTULUI, BUCUREȘTI, 3-5 APRILIE 2015

Posted by on

congres 7 20150403_172241 20150403_162531 20150403_152025 congres 6 poză (1)

La 3-5 aprilie la Palatul parlamentului de la București, se desfășoară Primul Congres al Diasporei Unioniste. Forul este organizat de Platforma Unionistă Acțiunea 2012, în parteneriat cu asociațiile diasporei românești de pe întreg mapamond. Congresul a fost salutat de deputați și senatori din Parlamentul României, activiști din diasporă și foști oficiali din Republica Moldova.

Pe parcursul a trei zile participanții la Congres și-au propus să dezbată problema reunificării celor două state românești, prin contribuția esențială, punctuală și  eficientă a diasporei unioniste.

Vezi aici Programul Primului Congres al Diasporei Unioniste

***

Din discursul Anei Guțu:

….Prăbușirea securității financiare naționale, coroborată cu insecuritatea informațională, cu impunitatea nonșalantă a separatismului, ce înflorește nestingherit în sudul RM și în stânga Nistrului, reverberând amenințător în nordul republicii, disfuncționalitatea totală și corupția  instituțiilor de drept și coercitive, care au admis inclusiv evadarea criminalilor vinovați de violențele comise de polițiști la 7 aprilie 2009 împotriva tinerilor, iresponsabilitatea clasei politice, care a aservit din punct de vedre partinic instituțiile statului cu întreg aparat funcționăresc – sunt doar câteva argumente în favoarea demonstrării falimentului entității statale pe nume RM.

Adevărul este că nu poți construi o entitate statală pe o palmă de pământ, care nu a avut experiența autoguvernării, populația căreia nu a depășit mentalitatea de sclav, fiind obișnuită să fie condusă și ghidată de cineva (nu absolutizez acum decât bazându-mă pe regula majorității), făcând abstracție de micile excepții proprii cu preponderență intelectualilor.

Rezumând, am putea formula două condiții socio-politice propice înfăptuirii re-Unirii RM cu România: războiul hibrid din regiune și corupția internă fără precedent din RM…

Citește AICI Discursul integral al Anei Guțu la Primul Congres al Diasporei Unioniste