SCHIMBAREA LA FAȚĂ A REPUBLICII MOLDOVA VINE DIN EXTERIOR

Posted by on

Nume tari de tot: FBI, DNA, Interpol. Noi, cetățenii, ne bucurăm  că au început și la noi arestările în căutarea miliardului pierdut. Dar miliardul pierdut este doar o parte din prejudiciul adus poporului de marii corupți ai neamului (nici nu știu cum să scriu – neam moldovenesc sau neam românesc, sau neam evreiesc sau altfel de neam…). Noi, cetățenii suntem interesați nu doar de arestări zgomotoase ( de astea am mai văzut, și nu o singură dată, dar la pușcărie au mers medici și profesori, și mai nou, actori). Ne interesează nu doar miliardul, ci și zecile, sutele de milioane de lei care au mers în buzunarele personale ale demnitarilor cu funcții în stat, de la independență încoace. Demnitari, care nu-și imaginează să ”servească patria” fără a se îmbogăți prin afaceri cu bugetul public. Sutele de investigații jurnalistice rămân fără răspuns, investigații care scot la iveală monstruozitatea imoralității unor personaje din justiție, legislativ, executiv, care au supra-licitat prin intermediul rudelor și prietenilor contracte de zeci, sute de milioane lei. Din cauza acestor apucături comportamentale,  ”neamul” alegătorilor și-a modificat percepția: ”păi dacă ajunge acolo sus, normal că tre să-și facă și lui ceva….”. Și, ”neamul” alegătorilor alege un tâlhar ditamai grangur la postul de primar – a se vedea cazul Șorhei.

Vreau schimbarea cu ajutorul celor din  exterior, și nu doar la nivel de spectacol mediatic cu clasarea ulterioară a dosarelor, vreau confiscări extinse, vreau nu doar miliardul înapoi, ci și alte miliarde furate treptat de la gura bătrânilor, copiilor, de la gura mamelor și suferinzilor.

Vreau ca exteriorul să inspire RM astfel, încât cei mai mari ai statului să circule cu avioane low cost, să meargă cu bicicleta sau propriul autovehicul la serviciu, să trăiască în apartamente la bloc iar dacă trăiesc în case de lux – să-și publice mijloacele de întreținere a acestora.

Vreau anchetă extinsă în cadrul unui dosar penal cu privire la finanțarea partidelor politice – cum se face că într-un stat sărac cu cele mai mici salarii și pensii din Europa partidele politice cheltuie în campaniile electorale sume nerușinat de exorbitante, care, de fapt, știm cu toții, provin din scheme de delapidare a bugetului public (că de mă rog – nu vor cheltui politicienii bani din bugetul familiilor lor, nu ”e primit”).

Vreau penalizarea tuturor funcționărașilor (din poliție, medicină, învățământ etc), exagerat de mulți la număr pentru un stat în derivă precum e RM,  din multiplele instituții ale statului, care funcționărași sunt subjugați politic și îndeplinesc comenzile patronilor partinici la telefon, în detrimentul intereselor cetățeanului, în folosul sistemului corupt până în cerneala stilourilor și ștampilelor care aplică semnături și steme.

Cine să reprezinte acest ”exterior” salvator? România?  UE? SUA? DNA? FBI? Interpol? Europol? Cred că da, într-un ceas bun! Schimbarea să  vină din exterior!