DREAPTA DESPRE NECESITATEA ASIGURĂRII CONTINUITĂȚII PARCURSULUI EUROPEAN – GARANT AL REZISTENȚEI ÎN FAȚA PERICOLULUI RUSESC

Posted by on

COMUNICAT DE PRESĂ

 Evenimentele de ultimă oră, și anume – declanșarea activității organelor de drept pe marginea scandalului de corupție, legat de  furtul miliardului de la BEM, în care sunt implicați demnitari de rang înalt, denotă, pe de o parte, o reacție întârziată a organelor coercitive în a-și asuma responsabilitatea luptei cu corupția, pe de altă parte, scot în vileag elemente ale reglărilor de conturi între clanuri economico-financare și partinice.

Tergiversarea proceselor politice după alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, care au frânat implementarea Acordului de Asociere a Republicii Moldova la UE, tergiversare de care se fac vinovați în mod direct liderii partidelor politice parlamentare, aflate la guvernare și în opoziție, a aruncat Republica Moldova într-o stare de incertitudine, derută totală și haos. Protestele justificate ale cetățenilor din centrul Chișinăului nu au primit niciun răspuns din partea guvernării zis pro-europene. Lentoarea sau lipsa totală de reacție,  tranzacțiile conspiraționiste din interiorul coaliției de guvernare, căzute pradă ambițiilor disproporționate ale liderilor politici în serviciu exclusiv al propriilor interese, pun în pericol soarta Republicii Moldova.

Pericolul are un nume concret – Rusia lui Putin și poftele acesteia de a mai pune mâna pe Republica Moldova, pentru a o deturna din parcursul său european și a o strânge cu foc în brațele eurasiatice, unde legea o fac golanii gen Usatâi și Dodon. Mercenarii Rusiei, finanțați generos din bani murdari, spre marele regret, nu constituie ținta acțiunilor instituțiilor coercitive. Acestea par să rămână în hibernare, fapt care ne duce la gândul că respectivele instituții sunt împânzite de spioni din est cu simbrie grasă de la stăpân.

România a venit cu un sprijin considerabil de 150 mln Euro pentru a salva de la pieire Republica Moldova, dar acest sprijin nu poate fi gratuit – prețul său sunt reformele urgente realizate în cadrul stabilității instituționale.

Dreapta consideră că la momentul actual, partidele din coaliția de guvernare trebuie să abandoneze discursurile egoiste, lipsite de beneficiu cetățenesc. Dreapta cheamă liderii partidelor de la guvernare, cei oficiali și cei din umbră, să demonstreze  că nu sunt niște amărâți de baroni mediocri, hapsâni și lacomi, ci sunt oameni de stat, chemați să servească intereselor cetățenilor. Cetățenii acum nu au nevoie de spectacole și răfuieli, cetățenii au nevoie ca instituțiile coercitive și civile să funcționeze, pentru a restitui miliardul furat și a pedepsi vinovații, iar guvernul să-și îndeplinească disciplinat și coerent programul  de guvernare pro-europeană. În caz de deviere de la acest comportament politic, Republica Moldova va cădea de pe harta modernizării și se va pomeni  iremediabil în prăpastia pe nume banditismul euroasiatic, germenii căruia deja dau roade în Republica Moldova.

Situația creată ne demonstrează că, pentru binele tuturor cetățenilor, unica ieșire din haosul creat în ultimii 24 de ani este reunificarea Republicii Moldova cu România.

Grupul de inițiativă al partidului politic

DREAPTA