RESETARE MATEMATICĂ VS REFORME ȘI MODERNIZARE

Posted by on

După arestarea liderului PLDM Vlad Filat se pare că spiritele se încing în toate taberele politice. Miroase a resetare matematică a formulei de guvernare: se va produce o rotație a responsabilităților pe interiorul majorității parlamentare, care majoritate se va completa cu unii disidenți comuniști, socialiști și proaspeții populari-europeni în căutare de fracțiune parlamentară. Cineva va mai pierde din ministere, alții se vor pricopsi cu ministere și vor reapărea în spațiul public pentru a nu dispărea de pe firmamentul politic. Complicitatea resetării matematice este atât de evidentă, încât militanții pentru procuror european de ieri au cusut în grabă cămașa ruptă patriotic mai deunăzi, ca să mai apuce niscaiva milioane din paraîndărăturile (”otkaturile”) de la drumuri, spitale, căi ferate, nisip și prundiș de pe Nistru și alte zone de pricopsire personală sau partinică.

Pentru câteva luni, până în luna martie 2016 se va instaura o liniște relativă, propice complicității tranzacționale de la guvernare. Nu mai vor cădea capete importante, se va simula concursul pentru guvernarea BNM, se va purcede la consumul banilor oferiți de România.

Vom asista la inițiative populiste gen: vrem președinte ales de întreg poporul. Se vor colecta semnături aiurea, inițiatorii cunoscând perfect de bine că un referendum constituțional în acest sens est insuficient și validarea lui poate fi făcută doar prin  vot în parlament cu 2/3 din deputați. Amintim acest lucru pentru cei, care preferă să înconjoare muntele decât să sape un tunel și să-l traverseze de-a dreptul și care au cam uitat incidentul cu referendumul din 2010.

Se creează impresia că evenimentele politice din Republica Moldova la capitolul idei și acțiuni pentru cetățeni și bunăstarea acestora au luat-o din nou pe aceeași circumferință, fără a aduce un suflu nou și o soluție definitivă problemelor stringente din societate.

Iar soluția este una singură – anularea proiectului juridico-politic pe nume Republica Moldova și reunificarea statului RM în teritoriile recunoscute la 1991 cu România.

Or, cetățeanul care e lehămetit de promisiuni că va trăi bine cândva, de incompetența și avariția  liderilor politici care nu se mai satură de furat, de  promisiunile că legea va fi lege pentru toți, de multitudinea de funcționari pe care trebuie să-i mituiască pentru a obține un certificat, de tagma de controlori care vin să-i stoarcă de bani pe micii  antreprenori în timp ce miliardele se scurg cu încuviințarea tacită a organelor coercitive și financiare – acest cetățean conștiincios și cuminte al Republicii Moldova își dorește rezolvarea tuturor problemelor sale rapid și eficient.

Cetățene, de la schimbarea locului termenilor suma nu se schimbă! Modificarea majorității parlamentare, înscăunarea altui guvern, re-împărțirea portofoliilor și funcțiilor între deputați, miniștri și copiii acestora – nu prezintă interesul tău!

Cetățene, cere reunificarea Republicii Moldova cu România și prin aceasta îți asiguri fericirea  și bunăstarea ta și salvezi teritoriul RM de la pierzanie în neantul imperial rusesc!