LA MULȚI ANI, NAȚIUNE ROMÂNĂ! 1 DECEMBRIE – ZIUA MARII UNIRI ȘI ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Posted by on
LA MULȚI ANI, NAȚIUNE ROMÂNĂ! 1 DECEMBRIE – ZIUA MARII UNIRI ȘI ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Grupul de inițiativă al partidului politic Dreapta adresează sincere Felicitări tuturor românilor cu ocazia Zilei Naționale a României. La 1 decembrie 2015  se împlinesc 97 de ani de la Marea Unire. Înaintașii neamului românesc au pregătit acest eveniment, care a marcat istoria modernă a națiunii române, o națiune europeană, cu adânci tradiții civilizaționale.

Republica Moldova este istoricește, în esența ei ființială, o parte a României, suntem cu toții români și nimic ce e românesc nu ne este străin. Conștiința națională românească este trează în mințile și inimile românilor cu demnitate, iar cei care mai divaghează în întunericul moldovenisimului primitiv, o fac fie din oportunism, fie din slăbiciune mintală și sărăcie spirituală crasă.

Astăzi reunificarea celor două state românești este la ordinea de zi mai mult ca niciodată. Astăzi, în condițiile colapsului instituțional, imaturității clasei politice ajunse la apogeu, pericolului iminent, care vine din Est, salvarea a ceea ce a mai rămas din Republica Moldova – mă refer la cele 3 milioane, dar poate și mai puțin de cetățeni- constă în reunificarea cât mai urgentă cu România.

Nicio mișcare protestatară apărută în Republica Moldova nu va fi capabilă să genereze o nouă clasă politică, Republica Moldova a rămas fără floarea clasei medii – acum aflată la munci peste hotare. Orice emanație a unei mișcări sociale stradale va genera alți corupți, alți oligarhi, alți profitori, dornici de a se îmbogăți pe seama populației din Republica Moldova, încremenită în tranziția incertitudinii, lipsei de securitate și condiții pentru viață decentă.

Grupul de inițiativă al partidului politic Dreapta face apel către toți cetățenii Republicii Moldova, să se pătrundă de importanța momentului și să fie gata în orice clipă să aleagă doar opțiunea politică de reunificare a Republicii Moldova cu România. Nu vă fie frică, nu ascultați pseudo-argumente, de genul ”că nu e timpul pentru unire, că hai mai întâi să-i dăm jos pe unii, pe alții”. Nu! Unirea RM cu România trebuie realizată acum și imediat!

Cetățenii trebuie să fie gata să voteze doar pentru Unire, fie la alegeri anticipate, fie în cadrul unui referendum. 24 de ani au fost suficienți pentru a experimenta, și pentru a demonstra  că RM nu poate să se autoguverneze, că edificarea așa zisei națiuni civice moldovenești a fost un bluf pentru naivi. În 1991 sub presiunea străzii mult prea-glorificatul primul parlament trebuia să voteze Unirea cu România, și nu independența.

Nu vă lăsați duși de nas cu pretinse modificări ale constituției pentru alegerea președintelui de întreg poporul, sunt farse electorale, menite să vă sustragă atenția de la adevărata soluție: Unirea RM cu România. Doar așa vom reuși să asigurăm pacea, liniștea și bunăstarea tuturor celor, care mai doresc să rămână în acest teritoriu de provizorat pe nume Republica Moldova.

La mulți ani, Națiune Română! Să te vedem reîntregită, prosperă, așa cum te-au edificat glorioșii noștri părinți!

La 30 noiembrie Dreapta a organizat o conferință de presă în cadrul căreia a solicitat celor 101 deputați din parlamentul Republicii Moldova adoptarea proiectului de lege care instituie sărbătoarea națională Ziua Marii Uniri 1 decembrie 1918 în Republica Moldova. Textul proiectului a fost expediat celor 101 deputați din actualul parlament.

Citește AICI textul Proiectului de lege și Scrisoarea de însoțire adresată fiecărui deputat