DREAPTA CERE PEDEPSIREA PENALĂ A DEPUTAȚILOR SOCIALIȘTI PENTRU COMPORTAMENT XENOFOB ȘI RASIST

Posted by on

harta Ro mare

Dreapta condamnă vehement comportamentul xenofob și rasist al deputaților socialiști din Parlamentul Republicii Moldova Vlad Bătrâncea și Igor Dodon, care, prin gesturile și luările de cuvânt denigrează istoria și identitatea românească a Republicii Moldova.

A nega și denigra unionismul și a sfâșia harta României Mari reprezintă un grav atentat la libertatea de exprimare și reprezintă o încălcare crasă a Convenției Europene pentru Drepturile Omului. Astfel de comportamente instigă la ură interetnică și incită  la ură și xenofobie.

În plus, prin acțiunile diversioniste, deputații Partidului Socialiștilor, dar și întreaga formațiune politică, este pasibilă de pedeapsă penală pentru trădare de patrie, conform art.337 al Codului penal, pentru faptul că promovează doar interesele Rusiei pe teritoriul Republicii Moldova și doresc destabilizarea acestui teritoriu cu scopul de a produce haos și dezmăț.

Dreapta solicită organelor securitare ale statului să ia atitudine și să-i tragă la răspundere penală pe deputații socialiști trădători, retrăgându-le imunitatea și  operând investigații penale referitor la finanțarea din Rusia a partidului socialiștilor.

Grupul de inițiativă al partidului politic DREAPTA