LIDERII DREPTEI AU AVUT ÎNTREVEDERI CU PARRLAMENTARII EUROPENI LA BRUXELLES

Posted by on

20160523_140009 20160523_201150 20160523_203558

20160523_215532 20160523_153214

La 23 mai 2016 președintele partidului unionist Dreapta Ana Guțu și vicepreședintele Dreptei Dorin Dușciac s-au deplasat la Bruxelles pentru o serie de întrevederi cu  parlamentari europeni. Aceste întrevederi fac parte din strategia Dreptei de internaționalizare a problematicii unirii Republicii Moldova cu România. În dimineața zilei Aba Guțu și Dorin Dușciac s-au întâlnit cu Jean-Paul Wahl, deputat în parlamentul belgian, președintele Adunării Parlamentare a Francofoniei, Regionala Europa. J.-P.Wahl a manifestat o deschidere absolută față de inițiativa de a promova necesitatea unirii RM cu România și a asigurat de plenara sa susținere a acestei acțiuni pe interiorul partidului său politic și  a promis sensibilizarea oficialilor belgieni în a exprima poziția lor oficială vizavi de problema unirii celor două state românești.

Pe parcursul zilei Ana Guțu și Dorin Dușciac s-au reunit cu europarlamentarii  Cristina Preda (EPP, România), Teresa Jimenez-Becerrl Barrio (EPP, Spania) și Monica Macvovei (ECRG). În discuțiile cu europarlamentarii liderii partidului unionist Dreapta au evocat inițiativa de a promova dezideratul unirii Republicii Moldova cu România, inclusiv prin organizarea de evenimente (audieri publice, conferințe, mese rotunde), în cadrul cărora va fi dezbătut subiectul unirii celor două state românești, cu participarea europarlamentarilor, experților și oamenilor de cultură din țările membre ale UE.

În cadrul întâlnirilor cu deputații europeni Ana Guțu și Dorin Dușciac au menționat în argumentările lor, că unioniștii din Republica Moldova sunt cei mai pro-europeni și că a venit timpul ca unirea să nu mai constituie un subiect dizolvat în alte teme politice, ci să fie abordată franc,  punctual, ma ales  de europarlamentarii români, contribuind astfel la sensibilizarea celorlalți  europarlamentari pentru a da amploare diplomatică tematicii unirii. Într-o  Europă în care își fac apariția tendințe separatiste, reunirea națiunii române, cu siguranță, va fi un imbold generator de energie pentru construcția europeană, lansată  încă în 1950 de Robert Schumann.

Despre toate aceste inițiative Ana Guțu și Dorin Dușciac au vorbit la Radio Arthis într-o ediție specială dedicată Unirii.