DREAPTA condamnă discursul antiunionist, care incită la ură interetnică și violență al fostului ofițer SIS Ion Mahu

Posted by on

COMUNICAT DE PRESĂ

Partidul unionist DREAPTA condamnă comportamentul lui Ion Mahu, conducătorul Consiliului Mișcării Populare „Salvăm Moldova!”,  faţă de acţiunile de promovare a unionismului de către Mişcarea Civică “Tinerii Moldovei”.

Partidul DREAPTA îndeamnă instituţiile de drept să se autosesizeze în cazul declaraţiilor exprimate într-un interviu de presă de către Ion Mahu, care i-a avertizat pe unionişti  că în unele localităţi ale RM, precum e oraşul Bălţi, aceştia “ar putea să o ia la fugă, pentru că nimeni nu-i așteaptă acolo cu astfel de idei”. Partidul DREAPTA consideră că prin declaraţiile sale, Ion Mahu incită la ură interetnică şi violenţă.

Partidul DREAPTA cere în acelaşi timp organelor de drept să asigure buna desfăşurare a acţiunilor Mişcării Civice “Tinerii Moldovei”de popularizare a unionismului în localităţile din Republica Moldova. Partidul DREAPTA susţine activităţile de promovare a reunificării RM cu România, considerându-le acţiuni absolut democratice pentru realizarea dreptului legitim al românilor din stânga Prutului.