APELUL CANDIDATULUI PARTIDULUI UNIONIST DREAPTA ANA GUȚU LA FUNCȚIA DE PREȘEDINTE AL REPUBLICII MOLDOVA

Posted by on
APELUL  CANDIDATULUI PARTIDULUI UNIONIST DREAPTA ANA GUȚU LA FUNCȚIA DE PREȘEDINTE AL REPUBLICII MOLDOVA

Chișinău, 28 octombrie 2016

APELUL  CANDIDATULUI PARTIDULUI UNIONIST DREAPTA ANA GUȚU LA FUNCȚIA DE PREȘEDINTE AL REPUBLICII MOLDOVA

Dragi români, dragi unioniști,

Mă adresez către domniile voastre cu apelul de a ne strânge rândurile pentru idealul Unirii națiunii române. Libertatea gândirii și de exprimare este cea mai de preț  valoare în orice societate. Un scrutin electoral este, în primul rând, posibilitatea cetățeanului de a se pronunța pentru ideile politice la care este atașat.

Unirea Republicii Moldova cu România nu este doar o idee politică, este unica salvare a noastră a tuturor de la pieire. Acest ideal a suferit din cauza ocupației imperiale rusești și celei sovietice, a fost izgonit în ilegalitate, a fost persecutat prin organizare de genocid și foamete. Compatrioții noștri au pătimit și au plătit cu viața pentru românism și unionism.

Astăzi, când noi am ajuns la 25 de ani de independență ai Republicii Moldova, asistăm la falimentul instituțional și uman al acestui teritoriu. Orice promisiune de bunăstare, de resetare a proiectului statal Republica Moldova ne aruncă în hăul așteptărilor infinite și vane. Vom pierde ani din viață, deja am pierdut destui, pierdem copiii care ne pleacă, pierdem oamenii, iar statul pe nume Republica Moldova va rămâne în continuare o zonă gri de impredictibilitate, de îmbogățire a clanurilor politice de tot felul, de subjugare a puținilor cetățeni care mai contribuie prin muncă să achite impozite și care vor restitui miliardul furat.

Primul tur de scrutin prezidențial va avea loc la 30 octombrie. Din 1996 cetățenii nu au ales președintele lor. Iluzia că acest președinte va fi mesia pe pământ este alimentată prin propagandă și  manipulare. Retragerea mai multor candidați din cursa electorală denotă nu grija față de statul Republica Moldova, ci formule matematice, plăsmuite în laboratoare politologice de menținere în comă, conectat la aparate, statul Republica Moldova.

În cursă erau înscriși doi candidați unioniști. Mihai Ghimpu și Ana Guțu. Astăzi Mihai Ghimpu s-a retras din cursa electorală. Astfel, unicul candidat unionist prezent în competiție rămâne subsemnata. Retragerea din cursa prezidențială a candidatului unionist înseamnă resemnare și  înfrângere.

Vă chem să fiți solidari și în primul tur de scrutin să votați Ana Guțu – unicul candidat unionist rămas în buletinul de vot. Sunt profesor universitar, nu reprezint nici un clan mafiot sau oligarhic, nu sunt datoare nimănui cu nimic, pledez deschis și asumat pentru Unirea Republicii Moldova cu România.

Vă îndemn să manifestați cu încredere fidelitatea față de idealul Unirii. Cel de-al doilea tur al scrutinului pentru noi, unioniștii, va fi oricum, votul pentru ”răul cel mai mic”. Votul moral al unioniștilor se va da în primul tur. Vă chem să fim tari, să fim numeroși, să fim demni de bunicii și părinții noștri, să votăm pentru Unire la 30 octombrie, de la acest scrutin începe numărătoarea inversă până la Unirea Republicii Moldova cu România. Așa să ne ajute Dumnezeu!