CANDIDATUL PARTIDULUI UNIONIST DREAPTA ANA GUȚU VA PARTICIPA LA PRIMUL TUR AL SCRUTINULUI PREZIDENȚIAL DIN 30 OCTOMBRIE

Posted by on
CANDIDATUL PARTIDULUI UNIONIST DREAPTA ANA GUȚU VA PARTICIPA LA PRIMUL TUR AL SCRUTINULUI PREZIDENȚIAL DIN 30 OCTOMBRIE

Chișinău, 28 octombrie 2016

 

CANDIDATUL PARTIDULUI UNIONIST DREAPTA ANA GUȚU VA PARTICIPA LA PRIMUL TUR AL SCRUTINULUI PREZIDENȚIAL DIN 30 OCTOMBRIE

 

CONFERINȚĂ   DE   PRESĂ

Partidul unionist DREAPTA a luat decizia la 30 august 2016 să participe în cursa electorală pentru președinția Republicii Moldova, înaintând în calitate de candidat pe doamna Ana Guțu, președintele partidului, profesor universitar. Apariția pe scena politică din Republica Moldova a unui partid unionist cu statut și program unionist punctual, care nu doar formulează dezideratul unirii Republicii Moldova cu România, ci și descrie cum se va produce acest eveniment juridico-politic, a impulsionat instituționalizarea unionismului. Campania electorală actuală pentru prima dată de la independența RM încoace a fost marcată de prezența în spațiul public a discursului politic unionist, exprimat clar și responsabil, fără abordări populiste sau oportuniste.

 

Programul electoral al Anei Guțu a fost elaborat și structurat în strictă conformitate cu atribuțiile constituționale ale președintelui, care, odată implementat, ar apropia real momentul unirii RM cu România.

Republica Moldova timp de 25 de ani  a încercat să se afirme ca stat independent, ajungând captiva comportamentelor iresponsabile ale politicienilor. Cu siguranță cea mai mare realizare, dar spre regret, mult prea întârziată, a fost ancorarea RM la UE prin semnarea și ratificarea Acordului de Asociere la UE, acțiune la care doamna Ana Guțu a contribuit plenar în calitate de deputat în Parlamentul RM.

Totuși, după  25 de ani pierduți în derivă și tranziție permanentizată, noi, membrii partidului unionist Dreapta considerăm că unica megareformă, capabilă să stopeze pieirea fizică și morală a cetățenilor rămași deocamdată în acest teritoriu, este Unirea Republicii Moldova cu România. Cei doi vectori geopolitici, care au determinat comportamentul electoral al politicienilor – Est sau Vest, astăzi sunt clar suplimentați de o a treia cale –  uniți cu România, ca să ne vedem în sfârșit acasă. Această campanie electorală, ca și scrutinul din 30 octombrie, dă start Unirii Republicii Moldova cu România. Ana Guțu și noi, colegii săi, am desfășurat o campanie electorală onestă, am mers în localitățile republicii, ne-am întâlnit cu cetățenii, le-am vorbit despre necesitatea unirii celor două state românești. Ana Guțu a onorat toate invitațiile la dezbaterile electorale, a delegat reprezentanță doar în cazurile unor coincidențe a orelor la care s-au desfășurat aceste dezbateri. Am utilizat din plin timpul acordat de instituțiile media pentru a promova mesajul unionist și programul electoral al președintelui Unirii Ana Guțu. Le adresăm sincere mulțumiri tuturor membrilor și simpatizanților ai partidului unionist Dreapta, cât și primarilor, directorilor instituțiilor școlare care ne-au facilitat întâlniri cu cetățenii, profesorii și liceenii cu drept de vot.

O democrație autentică înseamnă pluralism de opinii, competiție de idei bazată pe argumente, înseamnă onestitate și sinceritate față de alegător, înseamnă educarea alegătorului în spiritul culturii politice bazate pe concluzii și analize, fără nicio manipulare.

Partidul unionist Dreapta și-a întrunit Biroul său politic și a discutat, pe fundalul evenimentelor politice de ultimă oră, pentru a lua decizia finală referitor la participarea candidatului său doamna Ana Guțu în primul tur al acestui scrutin prezidențial. Decizia a fost unanimă – Ana Guțu va participa la primul tur de scrutin prezidențial din 30 octombrie și, deci, nu se retrage din cursa electorală. Această decizie este în deplin consens cu obiectivele imediate și pe termen mediu ale partidului – promovarea intensă a opțiunii unioniste pentru a realiza Unirea RM cu România pe cale politică, în strictă conformitate cu instrumentarul legal și cel democratic. Libertate există acolo unde există posibilitate de alegere. Votul răului cel mai mic deseori s-a transformat în sport național pe nume ”călcatul pe greblă”. Acest vot ”economisit” ne-a făcut să pierdem zeci de ani de zile în lupte partinice viscerale fără nici un benefici pentru cetățeni.  Unionismul în Republica Moldova nu trebuie să bată în retragere, deoarece  o astfel de retragere este așteptată mai cu seamă de partidele pro-ruse, finanțate copios din buzunarele Rusiei. Dreapta este partidul care a stârnit agitație pe eșichierul politic din Republica Moldova, anume prin consecvența,  puterea de convingere a discursurilor  și a acțiunilor sale politice. O retragere a candidatului Dreptei Ana Guțu din cursa electorală va însemna o recunoaștere a înfrângerii, dar și o mare decepție pentru adevărații unioniști, ceea ce nu putem nicidecum permite.

 

Îndemnăm toți alegătorii din Republica Moldova, mai ales cei care au cetățenia română, românii din diasporă, să voteze cu încredere în primul tur de scrutin la 30 octombrie candidatul partidului unionist Dreapta – pe doamna Ana Guțu, profesor universitar, cu merite academice și politice deosebite, persoană onestă și integră, fără trecut comunist și kgb-ist. Votul din 30 octombrie este votul moral, pe care noi îl dăm în favoarea Unirii Republicii Moldova cu România, votăm pentru idee, pentru revenirea acasă la trupul Țării-Mame România. Împreună facem Unirea!