PARTIDUL UNIONIST DREAPTA CONDAMNĂ INIȚIATIVA GUVERNĂRII DE A ADOPTA LEGEA AMNISTIEI FISCALE

Posted by on

Comunicat de presă

Partidul unionist Dreapta consideră că inițiativa actualei guvernări referitor la adoptarea așa numitei legi pentru ”liberalizarea capitalului și stimularea fiscală” este de fapt o tentativă de a scuti de responsabilitate fiscală persoanele care au acumulat averi pe căi ilegale.

Titlul legii reprezintă o camuflare ”europeană” a adevăratelor intenții ale guvernării. Astfel, faimoasa ”liberalizare a capitalului” în realitate va justifica spălarea banilor murdari prin tranzacții dubioase și firme înregistrate în offshore-uri.

Partidul unionist Dreapta este indignat de această inițiativă păguboasă, care, alături de legea ce a pus pe umerii cetățenilor furtul miliardului, vine să scandalizeze opinia publică locală și internațională, prejudiciind astfel situația socială și economică a cetățenilor, dar și aruncând procesul de reformare a instituțiilor statului într-o stare de incertitudine și haos total.

Partidul unionist Dreapta condamnă încălcarea procedurilor legale de adoptare a legilor în parlament, deoarece suspomenita lege a ”amnistiei fiscale”, adevăratul titlu al acestei legi, nu a fost supusă testului anti-corupție, nu a fost dezbătută pe larg de societatea civilă și experții în domeniu, a fost votată în mare grabă la doar două săptămâni de înregistrare a proiectului de lege în parlament.

Partidul unionist Dreapta atrage atenția organismelor finanțatoare internaționale, ambasadelor acreditate în Republica Moldova, asupra derapajelor îngrijorătoare comise de actuala guvernare în procesul de implementare a politicilor publice în domeniul financiar și fiscal.

 

Serviciul de presă al partidului unionist DREAPTA, 20.12.2016