PARTIDUL UNIONIST DREAPTA CONDAMNĂ DECLARAȚIILE ANTINAȚIONALE FĂCUTE DE IGOR DODON LA MOSCOVA

Posted by on
PARTIDUL UNIONIST DREAPTA CONDAMNĂ DECLARAȚIILE ANTINAȚIONALE FĂCUTE DE IGOR DODON LA MOSCOVA

Comunicat de presă

 Partidul unionist Dreapta este indignat de comportamentul anticonstituțional al lui Igor Dodon în cadrul vizitei sale la Moscova. În calitate de președinte al Republicii Moldova Igor Dodon a avut cea mai iresponsabilă prestație de la 1991 până în prezent.

Igor Dodon a promis denunțarea Acordului de Asociere a Republicii Moldova cu UE în cazul obținerii majorității în viitorul parlament de la Chișinău. Denunțarea Acordului de Asociere a fost promisă lui Putin în schimbul facilitării exporturilor de fructe moldovenești în Rusia. Igor Dodon încalcă prin aceasta Hotărârea Curții Constituționale a Republicii Moldova Nr. 24  din  09.10.2014 care menționează  printre altele: ”În sensul Declaraţiei de Independenţă şi articolului 1 din Constituţie, orientarea spre spaţiul valoric democratic european este un element definitoriu al identităţii constituţionale a Republicii Moldova.”

La Moscova, în loc ceară  retragerea armatei a 14-ea de pe teritoriul Republicii Moldova, Igor Dodon l-a aprobat pe Vladimir Putin atunci când acesta din urmă și-a exprimat speranța că Republica Moldova se va întoarce la un plan de rezolvare a conflictului transnistrean similar Memorandumului Kozak, de tristă amintire și faimă, care va anihila pe deplin caracterul românesc al statului nostru.

La Moscova Igor Dodon, în fața conducătorilor Gazprom, a pus pe umerii cetățenilor Republicii Moldova datoria de șase miliarde dolari pentru gazele naturale consumate de raioanele separatiste din stânga Nistrului. Prin această declarație absolut nesăbuită, plină de servilism, lipsită completamente de un minim de rațiune economică, Dodon îngroapă în datorii puținii și sărăciții cetățeni ce au mai rămas să locuiască pe teritoriul Republicii Moldova.

Igor Dodon a comis ostentativ un act grosolan de încălcare a bunelor cuviințe diplomatice în relațiile cu România, adoptând un comportament extremist-iredentist. Dodon a agitat o hartă a Principatului Moldovei și a declarat într-un mod scandalos și trivial, că ”jumătate din România este Moldova, iar cealalaltă jumătate este Ungaria”. Prin comentariile incalificabile la adresa țării, care menține în viață bugetul Republicii Moldova și plătește salariile deputaților din partidul său, Igor Dodon s-a autodescalificat ca om de stat.

Partidul unionist Dreapta consideră că declarațiile lui Igor Dodon sunt anticonstituționale și echivalează cu înalta trădare a interesului național al Republicii Moldova. Aceste declarații iresponsabile alimentează conflictele societale din Republica Moldova, deturnând atenția publică de la problemele reale – precaritatea economică, socială și securitară a cetățenilor.  Prestația în cadrul  vizitei lui Igor Dodon la Moscova este mai mult decât suficientă pentru demararea procedurii de destituire a lui Igor Dodon din funcția de președinte al Republicii Moldova. Partidul unionist Dreapta cere constituirea unei Comisii interinstituționale de anchetă pentru examinarea comportamentului anticonstituțional al lui Igor Dodon.

Serviciul de presă al partidului unionist Dreapta.

19.01.2017