APEL LA SOLIDARITATE PENTRU UNIRE CU ȚARA

Posted by on
APEL LA SOLIDARITATE PENTRU UNIRE CU ȚARA

APEL LA SOLIDARITATE PENTRU UNIRE CU ȚARA

Dragi concetățeni,

A venit clipa deșteptării! În anul centenarului Marii Uniri de la 1918 înaintașii noștri, cei care au făurit Unirea cu mult curaj și dragoste de Țară,  ne privesc iscoditor de pe filele Istoriei Românilor și așteaptă să ne ridicăm la înălțimea faptelor mărețe! Făuritorii Unirii de la 1918 au pus în prim plan interesul național românesc, s-au sacrificat pentru întregirea națiunii, nu s-au speriat de persecuții, au sfidat moartea pentru a vedea România Unită.

 Abia peste o sută de ani, după teribila perioadă a ocupației sovietice, la 27 de ani de pseudo-independență, cetățenii Republicii Moldova au înțeles, că nu poți construi un stat pe o așchie de pământ, rupt de la trupul Țării noastre – România.

Acțiunile de votare și semnare a Declarațiilor de Unire a Republicii Moldova cu România de către primarii și aleșii locali iau amploare. Noi, cetățenii, trebuie să venim în ajutorul acestor oameni curajoși, care, în pofida  amenințărilor și presiunilor, astăzi sunt avangarda procesului de reîntregire a Țării noastre România.  

Chem toți cetățenii Republicii Moldova, care activează în colective pedagogice, medicale, din sfera producerii și a serviciilor, din sectorul public sau privat, să ridice capul sus ca să vadă chemarea înaintașilor scrisă pe cerul românesc deasupra noastră: sunteți datori cu reîntregirea neamului românesc!

Adunați-vă în colectivele voastre, semnați Declarații de Unire a Republicii Moldova cu România! Cât mai multe Declarații, semnate cu mult curaj!

Noi, unioniștii suntem mulți! Suntem o forță! A venit clipa să ne decidem soarta!

Destinul nostru este unul – doar împreună cu România!

Să semnăm mii și mii de Declarații de Unire cu Țara!

Unirea este aproape!

Să fim la înălțimea momentului istoric pe care îl trăim!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Ana Guțu

profesor

Descarcă Declaratie Unire Text pentru primării și localități din RM

Descarcă Declaratie Unire Text pentru Instituții

Descarcă Declaratie Unire Text Comunități Diaspora