REUNIUNEA a 26-ea a REGIONALEI EUROPA A ADUNĂRII PARLAMENTARE A FRANCOFONIEI, LA CHIȘINĂU

Posted by on

 

bandeau APF Eur

La 18-21 noiembrie la Chișinău va avea loc cea de-a 26-ea  Reuniune a Regionalei Europa a Adunării Parlamentare a Francofoniei, Regionala Europa. În cadrul acestei reuniuni parlamentarii din Europa vor discuta despre importanța limbii franceze în calitate de vehicul al dialogului intercultural prin intermediul educației și cercetării.

Programul reuniunii  demarează luni, 18 noiembrie, la Muzeul național de Istorie, unde la ora 18.00 va avea loc un recital de teatru francofon. Marți, 19 noiembrie, la Palatul Republicii, va avea loc reuniunea propriu zisă, cu participarea parlamentarilor francofoni din țările europene și membrilor secției Parlamentului RM la APF. Spre sfârșitul zilei parlamentarii vor adopta două rezoluții, după care va avea loc o conferință de presă, susținută de Jean-Paul Wahl, chargé de mission  Europa APF și Ana Guțu, președinta secției RM la APF. Reuniunea Regionalei Europa APF va avea onoarea să aibă în calitate de oaspeți pe Președinta APF Doamna Andree Champagne (senator, Canada), chargé de mission Africa APF Christophe Lutundula Pene Apala, delegatul al chargé de mission America APF Domnul Iain Thomas RANKIN.

În ajunul summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius Republica Moldova își lărgește cercul de prieteni pe dimensiunea parlamentară. Este pentru prima dată când o reuniune APF Regionala Europa are loc la Chișinău. Invitația a fost făcută de Doamna Ana Guțu, președinta Comisiei parlamentare pentru politică externă și integrare europeană, în timpul reuniunii a XXV a Regionalei Europa APF , care a avut loc la Montreux, Elveția, în luna noimebrie 2012.

Mierucri, 20 noiembrie, în Aula Magnifica ULIM,  va avea loc ce-a de a doua parte a reuniunii Regionalei Europa APF. Un program cultural este prevăzut pentru participanții la reuniune.

Vezi AICI programul reuniunii a XXVI-ea a Regionalei Europa APF