INTERVIUL DEPUTATULUI ANA GUȚU LA RADIO EUROPA LIBERĂ

Posted by on

Cum se poate depăși criza din Alianța pentru Integrare Europeană este te,m ainterviului pe care Ana Guțu, deputată din partea Partidului Liberal și membră a delegației moldovene la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei i l-a acordat corespondentei Europei Libere la Chișinău Valentina Ursu.

Europa Liberă: Doamnă Guţu, cât de gravă e astăzi situaţia? S-a ajuns totuşi la o criză profundă în societate, din moment ce vârful puterii nu se înţelege?

Ana Guţu: „Nu cred că am putea vorbi despre o criză profundă în societate. Deocamdată suntem într-un blocaj politic, fiindcă o componentă a Alianţei pentru Integrare Europeană a denunţat acordul care a fost semnat în decembrie 2010. Cred că există şanse de rescriere a acestui acord, din moment ce componenta PLDM – care este cea mai numeroasă – îşi doreşte acest lucru. Cel puţin, din câte ştiu eu, Partidul Democrat este de acord să se aşeze la masa de tratative, Partidul Liberal dintotdeauna a pledat pentru păstrarea Alianţei pentru Integrare Europeană, fiindcă această şansă pentru moment este unica, nu există alternative şi ea trebuie valorificată, cu orice preţ. Adică politicienii sunt obligaţi, în faţa alegătorilor, în faţa proiectului pe nume statul Republica Moldova, să dea dovadă de discernământ şi maturitate politică pentru a merge înainte.”
Vezi AICI textul integral al interviului.