ÎNTÂLNIRE CU REPREZENTANȚII DIASPOREI LA PARIS, FRANȚA, 14 SEPTEMBRIE 2013

Posted by on

poză 2

La 14 septembrie deputatul Ana Guțu a avut o întâlnire cu reprezentanții diasporei la Paris. În cadrul întrevederii cetățenii RM stabiliți la Paris cu trai permanent au avut ocazia să audă din prima sursă informații referitor la situația politică din RM, perspectivele de evoluție a procesului politic în contextul summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnus. Reprezentanții diasporei s-au arătat interesați și au solicitat detalii asupra concesionării Aeroportului internațional Chișinău și transmiterii pachetului de 23% de acțiuni din proprietatea statului în gestionare privată de la BEM.

Un subiect de discuție a constituit și sesizarea la Curtea Constituțională pe motivul interpretării articolului 13 din Constituție. Deputatul Ana Guțu a adus la cunoștința compatrioților săi detalii cu privire la fondarea Partidului Liberal Reformator și evenimentele care au precedat lansarea ideii de creare a unei noi entități politice.

Cetățenii RM stabiliți cu trai permanent în țările membre ale UE reprezintă segmentul civic cel mai educat și mai pregătit pentru a accepta și respecta valorile europene, ținând cont de gradul înalt de responsabilitate și adaptabilitate a diasporei la realitățile sociale, economice din UE.

Deputatul Ana Guțu le mulțumește tuturor participanților la întâlnirea din 14 septembrie pentru sensibilitate și disponibilitate  și îi asigură pe toți compatrioții săi că va ține cont de părrerile și opiniile lor formulate, în procesul exercitării mandatului său de parlamentar.