MINTEA LUI GHIMPU CEA DE PE URMĂ SAU CUM PL SCOATE DE LA NAFTALINĂ IDEILE RESPINSE ANTERIOR
Aseară la emisiunea Fabrika de la Publika TV subiectul pus în discuție suna așa ”PL propune profesionalizarea armatei”. Wow!!! Genial!!! Fabulos!!! Câtă originalitate și inovație! A dat Domnul și PL s-a trezit din somn, Ghimpu amintindu-și, probabil dintr-o dată, că da, parcă insista cândva fostul ministru Vitalie Marinuță la una din ședințele biroului PL, asupra necesității profesionalizării armatei naționale. …Țin minte perfect acea ședință. Ministrul apărării de atunci Vitalie Marinuță îi explica, mai ales liderului ”în fum” – urat al PL (ceilalți colegi nu aveau niciun dubiu referitor la necesitatea profesionalizării armatei naționale) cu lux de amănunte, care ar trebui să fie strategia dezvoltării armatei în sensul profesionalizării ei pe etape, astfel încât procesul să fie finalizat către 2017. La toate argumentele prezentate de Marinuță, Ghimpu arunca replici tăioase, neacceptând ideea, invocând contextul preelectoral, lipsa banilor și faptul că profesionalizarea armatei nu va găsi sprijin popular(!).
Uite că după autocatapultarea în opoziție, liderul PL este vizitat de muza pe nume ”mintea moldovanului cea de pe urmă”. ”Genialitatea” flerului politic al lui Ghimpu s-a dovedit a fi o iluzie. Dorindu-și cu tot dinadinsul alegeri anticipate în mai anul trecut, ”prezicând profetic” revenirea comuniștilor la guvernare pentru 8 ani de zile, după 31 mai 2013 liderul patriotard, s-a pomenit la covata spartă a partidului său. Disperat, Ghimpu scotocește prin ideile lansate cândva de foștii colegi, și mai lansează câte una în spațiul public, prezentând-o drept super-hiper-mega-originală, dar de fapt, aceste idei fiind niște cópii palide ale inițiativelor asupra cărora au insistat cândva cei ce s-au lepădat de el.
Îmi amintesc de zicerea lui Valeriu Munteanu (fost coleg ”de bancă” în parlament) în ajunul votării guvernului pro-european din 31 mai 2013: ”Dacă azi se votează guvernul Leancă și vor fi evitate alegerile parlamentare anticipate, înseamnă că eu trebuie să dau foc la toate cărțile de politologie pe care le-am citit”. Nu știu dacă Valeriu Munteanu s-a ținut de cuvânt și a dat foc cărților sale de politologie, din care s-a inspirat făcând politică, dar, un lucru este cert: ideile scoase de la naftalină prin copiere sau plagiat și prezentate publicului larg drept niște genialități ale PL, nu merită dezbătute ca idei originale. Sfatul pentru organizațiile media este: orice idee care va veni de la PL, trebuie supusă testului antiplagiat și e nevoie de mers la sursă… Vezi cazul Sesizării la CC pe marginea art.13 din Constituție, Sesizării CC în problema constituționalității Concepției politicii naționale, ș.a.